حرف حساب
 

به نام آفریننده ای که درآفرینش یک ها، یگانه

و در بهم آمیختن اعداد،

بی همتاست.

 
سخن نخست:
علم لقمه برگرفتن از سفره طبیعت است. و ریاضی زاییده احتیاج و در آغاز مبتنی بر تجربه. ریاضیات انعکاس دنیای واقعی در ذهن ماست. به عقیده بعضی‌ها: رياضيات زیباترین زبان برای توصیف طبیعت و روابط بین پدیده‌های طبیعی است.
سیلوستر می‌گوید: "ریاضیات، مطالعه شباهت ها در تفاوت ها و مطالعه تفاوت ها درشباهت هاست."*
علت اساسی موفقیت ریاضیدانان در آفریدن علمی به این زیبایی که عمیق‌ترین معرفت بشری شمرده می‌شود. سخت‌گیری بدون بخشش کوچکترین خطاها در کنار روش و معیارهای منطقی آنها به همراه جدیت، خلاقیت، به غایت اندیشیدن و نیز بلند پروازی و جسارت شکستن هر چه موجود است می باشد. به هر قسمت از زندگی که کنجکاوانه و با دقت بنگریم، اثر مستقیم یا غیر مستقیم ریاضیات در آن مشاهده می‌کنیم. نمونه آن کشف اخیر این مساله توسط دانشمندان است که:" یکی از انواع حشرات که بر روی شاخ و برگ درختان لانه سازی می‌کند، روش کارش بر اساس یک فرمول پیچیده  ریاضی است."
در حالت کلی ریاضیات راه های متعددی برای باز شدن فکر در اختیار ما قرار داده. ریاضیات این کمک را به ما میکند تا مشکلات و موضوعات  زندگی را بهتر و راحت تر تجزیه و تحلیل کنیم. **
آمارهای جهانی نشان می دهد طلاق در خانواده هایی که حداقل یکی از همسران ریاضی خوانده است در مقایسه با سایر خانواده ها بسیار کمتر است. زندگي مثل رياضيات است پس بيا غم هايش را تقسيم. بدي هايش را تفريق خوبي هايش را جمع مهرباني هايش را ضرب كنيم. رياضيات از جمله علوم بنيادي و اساسي است كه ساير علوم براي پيشرفت و توسعه، وابسته به آن هستند. به طوري كه به جرأت مي‏توان گفت براي ارتفاع سطح اين علوم بايد سطح رياضيات را تقويت كرد. در مسائل اقتصادي و مالي، علوم پايه و مهندسي، رايانه و نرم‏افزار و نظاير آن، رياضيات داراي اهميت ويژه است.
 
چراباید ریاضی بخوانیم:
راجر بیکن فیلسوف انگلیسی در سال 1267 میلادی پاسخ این سوال را چنین داده است: (کسی که ریاضی نخواند نمی تواند چیزی از بقیه علوم و هر آنچه دراین جهان است بفهمد... چیزی که بدتر است این است که کسانی که ریاضیات نمی دانند به جهالت خودشان پی نمی برند و در نتیجه در پی چاره جویی بر نمی آیند.) پال دیراک از خالقان مکانیک کوانتومی معتقد است که وقتی تئوری فیزیکی را پایه ریزی می کنید نباید به هیچ شهود فیزیکی ای اعتماد کنید. پس باید به چه چیزی اعتماد کرد؟ به گفته‌ی این فیزیکدان مشهور فقط به برنامه ای متکی بر ریاضیات، ولو اینکه در نگاه اول ربطی به فیزیک نداشته باشد. *
 
ریاضیات و مدیرت زمان در زندگی انسان ها:
هر روز شامل 1440 دقیقه می باشد که با سرعتی ما فوق تصور عبور می کنند  و به راحتی 24 ساعت یک روز را تشکیل می دهند.
مطمئن باشید شبانه روز 24 ساعت نیست بلکه هزار و چهارصد و چهل دقیقه گرانبهاست. با این دید شما با یک عدد بسیار بزرگ سرو کار دارید. البته حق هم همین است معمولا برای سنجش چیزهای بسیار مهم و حساس از معیارهای کوچک استفاده می کنند. تا حالا دیده اید برای سنجش طلا از باسکول استفاده کنند. خـوب معیار سنجش واحد های مهم زمان نباید واحد های بزرگ ساعت باشد بلکه دقیقه است.
 حالا با این دقایق چه کنیم؟ و چگونه به بهترین شکل از آنها استفاده نماییم؟ آیا مدیریت بر دقیقه ها تکنیک های خاصی دارد؟
 
روش تدریس همیاری
 






حرف حسـاب

 

صداي نسبت طلايي


نسبت طلایی یکی از زیبایی‌های دنیای ریاضی است که رد آن را در جای‌جای طبیعت می‌توان مشاهده کرد، از نسبت طول اندام‌های انسان گرفته تا چشم‌نوازترین آثار معماری و حتی رشد مارپیچ دانه‌های گل آفتابگردان.



نسبت طلایی، عددی غیرگویا (گنگ) است که با حرف یونانی فی نمایش داده می‌شود. مقدار دقیق آن از رابطه ۲/( ۵√+۱)= φ بدست می‌آید که حدود ۱٫۶۱۸۰۳۳۹۸۸۷۴۹۸۹۴۸۴۸۲۹۴۵۸۶۸۳۴ است. بسیاری از هنرمندان معتقدند شکل‌هایی که در آن‌ها نسبت طلایی رعایت شده است، چشم‌نوازترین شکل‌های ممکن را تشکیل می‌دهند. نسبت طلایی هم‌چنین از رشته فیبوناچی نیز بدست می‌آید. رشته فیبوناچی یکی از جالب‌ترین رشته‌های اعداد است که در آن، عدد بعدی برابر حاصل‌جمع دو عدد قبلی است (۱,۱,۲,۳,۵،۸،۱۳,۲۱,۳۴،۵۵،۸۹ و …) و هرچه این رشته بیشتر ادامه پیدا کند، نسبت عدد بزرگ‌تر به عدد قبلی به نسبت طلایی نزدیک‌تر می‌شود.
مایکل بلیک، موسیقیدانی که به ریاضیات علاقه دارد، قطعه‌ای موسیقی را بر اساس نسبت طلایی نوشته است. او برای این کار، رقم‌های اعشار نسبت طلایی را به صورت نت‌های موسیقی بازنویسی کرده و حاصل آن‌ را به صورت یک کلیپ ویدیویی آماده کرده است.
سخنانی از بزرگان ریاضی:
افلاطون: ریاضیات روح را صفا می بخشد و ذهن را برای درک حقیقت آماده می کند.  غفلت از ریاضیات به تمام علوم و دانش ها لطمه می زند.
گالیله: در ریاضیات آنچه مهم است، فکر کردن است! ریاضیات الفبایی است که خداوند جهان را بر مبنای آن خلق کرد.
آلبرت انیشتین: نگران مشکلاتی که در زمینه ریاضی دارید نباشید. به شما اطمینان می‌دهم که مشکلات من در آن عظیم‌تر است.

تهیه وتنظیم : فاطمه پدرام -  فاطمه عباسپور   ( گروه ریاضی )